Menu

AFT – терапии

AFT – подмладяване и AFT – терапии

Различия от IPL (фото-) и лазер технологии

По какво се различава и си прилича тази модерната технология? Какви са й плюсовете и минусите? За какво се използва?

Първо – накрайника използва уникална система на флуоресцентни филтри, които преобразуват неизползваните къси вълни и ултравиолетови лъчи във видимата част на спектъра 570-950 нм. Подобно преобразуване от „неизползваните“ части на спектъра в „полезната“ видима част позволява усилването и увеличаването на ефекта на проникващите лъчи , без директното увеличаване на мощността. По този начин тази технология е най-безопасна от другите видове и не води до странични реакции.

Второ - EDF™ (equally distributed fluence) - равномерно разпределен енергиен поток, което позволява изпoлзвaнeтo нa пpaвoъгълeн импyлc, a нe остри пикoви. При това EDF импулс, за разлика от IPL и лазери,  има по-малко ниво на енергията (не стига до опасните нива) за сметката на времетраенето (по-продължително време с лечебните нива). По този начин за постигането на ефекта се доставя достатъчно количество енергия, но по-ефективно и безопасно.  Това понижава риска от усложнения, нежелателни реакции и изгаряния. Тази уникална технология гарантира безопасност и позволява провеждането на лечение дори на тъмна или склона към изгаряния много светла кожа.

Трето – In Motion  технология, позволява на процедурата да протича абсолютно комфортно и безболезнено. За разлика от IPL системи и лазери, при които на терапевтите им се налага да изпълняват процедурата постепенно, точка по точка, при AFT технологиите, благодарение на In Motion,  процедурата се изпълнява в движение. По този начин енергията се разпределя равномерно, без да се пропуска и 1 мм от кожата.

Изводи от това, което сме написали по-нагоре и разликата между АФТ технологията и другите системи са:

  1. Безболезненост – по сравнение с фототерапия и лазер терапия, процедурите с АФТ се понасят по-добре от пациентите.
  2. Количеството на процедурите за постигане на желаният ефект се намаля 2 пъти. Напр. за избелване на кожата средно при процедурите с АФТ са необходими 2-3 процедури, докато при фототерапиите курса се съставя от не по-малко 8 процедури.
  3. Нежелателните реакции почти отсъстват. Докато при фототерапия и лазер терапия е необходим строг подбор на пациенти и определени типове кожа.

Ефект от АФТ терапии се определя от хромофори – вещества, които поглъщат енергията от различен диапазон:

Меланин на кожата – избелващ ефект, премахване на пигментация

Хемоглобин – лечение на купероз, слепване на мелките съдове, лечение на поствъзпалителните петна

propionibacterium acnes – лечение на акне, нормализиране на мастната секреция.

 

Ефект от АФТ терапия

  1. Премахване на пигментни петна и капиляри

Дадената процедура се явява незаменима за премахването на пигментни петна и капиляри по лицето и тялото. С пресните лезии АФТ терапия се справя още от първата процедура. При стари и дълбоки пигментации възможно е съчетаването на процедурите.

  1. Свиване на порите и лечение на акне

АФТ терапия се бори и с проблемите на разширените пори, като нормализира секрецията  на себум и намалява омазняването на кожата, а също така и стимулира синтез на колаген и по този начин свива порите. Преди процедурите се препоръчва почистване на лице. Също така АФТ технологията се използва и за лечение на активната форма на акне, в това число и с „вътрешните пъпки“ (Конглобатното акне), където другите методи са ограничени. А също така и постакнеични петна.

  1. Лечение на купероз

Една от най-трудните проблеми в козметичната корекция. Необходими средно от 3-6 процедури. За сметка на запайване на малките съдове се изравнява цвета на кожата и  изчезва зачервяването. Обаче АФТ се бори със следствие на заболяването, а не със самата причина. И за съхраняване на ефекта е необходимо стриктно да се спазват указанията.

  1. АФТ подмладяване

Веднага след процедурата кожата избистря, става матова. Изравнява се тона, значително се стесняват порите, изчезват дефекти, като пигментация и капиляри, фините линии се изглаждат. Максималния ефект може да се добие с помощта на курс от процедури, който съставя от 4-6 процедури с интервал 3-4 седмици. Всяка процедура е накопителна, по времето на която се активира синтез на колаген, благодарение на който след 3-6 месеца се забелязва готин лифтинг ефект. :)

 

 

 

 

Soft Aesthetics – Нежния път към красотата

Гр. Варна, ул. Роза 36

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
facebook_page_plugin