Menu

Персонална кедрова фитосауна - Фитопаробъчва

Какво е ФитоСауна и за какво се използва тя?

Това е мини сауна под форма на бъчва, изработена от екологично чист сибирски кедър. Вашето тяло се потапя в ароматна пара, а главата остава отвън. Лечебният ефект от кедровата фитобъчва се засилва при използването на пара, съдържаща лечебни масла или билки. В кедровите фитопаробъчви могат да се извършват процедури и зa деца. При използването на микс от лечебни билки от планински Алтай, чрез парогенератора, парата се насища с лечебни свойства и допринася за изпълването на капилярите с кислород. Токсините и шлаките максимално се изчистват от организма, по този начин той се изчиства както като цяло, така и на клетъчно ниво. Нормализират се обменните процеси, подобрява се работата на всички органи и системи, възстановяват се защитните сили на организма и неговото подмладяване. Това се потвърждава от широк спектър данни от изследвания и анализ на кръвта в организма.

Счита се, че кедъра е дърво фармацевт. Дървесината му отделя летливи, които убиват или възпрепятстват растежа и развитието на вредните микроорганизми. Билковата бъчва лекува чрез кожата. Счита се, че билките се усвояват от организма чрез кожата до 40 % по- ефективно, от колкото ако пиеш настойка от тях. Загрятата кожа добре възприема билките, които продължават своето действие дори и когато излезете от кедровата бъчва. Микрокапките от лечебните билки остават по кожата и продължават да проникват вътре в организма. След кедровата бъчва не е необходимо да се взима душ!

Фитопроцедурите от едната страна:

• Изчистват организма и изкарват от него шлаките и токсините;

• Стимулират работата на всички органи и системи;

• Нормализират обмяната на веществата;

• Изчистват и подмладяват кожата.

Това е резултат от това, че под въздействието на горещата лечебна пара порите на кожата се отварят и се осъществява активно потоотделяне. Обилното натрупани в кожата капки от парата преминават през тялото, измиват вредните вещества и не им позволяват да се абсорбират отново. По този начин се пречиства организма като цяло и на клетъчно ниво.

Кедровата дървесина от друга страна:

• Дава енергия и благодатна жизнена сила;

• Прочиства енергийните канали;

• Възстановява енергийното поле на човека;

• Кедровата дървесина има характерен, много приятен балсамов аромат;

• Кедровите фитоциди имат антибактериално действие и не позволяват развитието на бактерии;

• Намираща се в помещение тя създава дезинфекциозен ефект не само вътре в себе си, а и извън нейното пространство.

Предлагаме следните билкoви миксове:

 1. Тонизиращ
 2. Успокояващ
 3. За отслабване
 4. Противоалергичен
 5. Хипотонични
 6. Хипертонични
 7. За нормализиране на вътречерепното налягане
 8. При бронхиална астма
 9. За пречистване на съдовете
 10. Срещу разширени вени
 11. При болест на Паркинсон
 12. Хипотиреодизъм (щитовидна жлеза)
 13. При диабет
 14. При мигрена
 15. При псориазис
 16. За зарастване на рани
 17. При склероза
 18. За сърцето
 19. По время на менопауза
 20. Козметични за подмладяване
 21. При цистит
 22. Антицелулитен
 23. При импотентност
 24. За простата
 25. При инфекции
 26. За имунитет
 27. Диуретичен
 28. За укрепване на ставите

Цена за процедура във фитопаробъчва (15-20 мин.) с микс от билки по избор - 45 лв 

Пакет от 10 процедури - 380 лв.

Повече информация относно състава на фито миксовете тук

Видео за фитобъчвата в youtube

 

 

 

Какво представлява роговата маса (панти - ПантоКрин)?

От древни времена до ден днешен един от най – важните източници на лечебни свойства и елементи за традиционната и ориенталска медицина е благородният елен. За лечение се използват техните рога (панти).  След обработката на рогата се получава т. нар. Рогова маса. Роговата маса (панти) има имуностимулиращо, антиоксидантно и общотонизиращо въздействие върху организма на човека. 

Продуктите от рогова маса (панти) се препоръчват в качеството си на общоукрепващи средства – за укрепване на костите и сухожилията, за повишаване на половата активност при мъжете (роговата маса оказва изключително положителен ефект при нарушения на ерекцията и половата дисфункция).

Употребявайки продукти на основата на рогова маса (панти) се наблюдава намаляване на чувството на страх и неувереност в себе си, изчезват негативните емоции, подобрява се настроението и самочувствието на човека като цяло. Появяват се бодрост и оптимизъм, повишават се и се възстановяват физическата и умствената работоспособност при астения (Обща слабост, безсилие, повишена уморяемост. Често срещан симптом при напреднали заболявания) и преумора. 

Роговата маса (панти) допринася за бързото възстановяване след заболявания, травми и хирургически намеси. Също така използването й ускорява зарастването на рани, заздравяването на костите, укрепва имунната система, понижава риска от възникване на онкологични заболявания, регулира кръвната захар и нивата на холестерола в кръвта, а също така обогатява организма с йод и калции. Този ефект се дължи на биологично активни вещества включени в състава на рогата (панти). 

Роговата маса от северните благородни елени съдържа 90 различни биологично активни вещества, протеинови съединения, енергия в нейният чист и натурален вид – тези елементи са важни не само за лечението на различни заболявания, но и като профилактично и тонизиращо средство в живота на здравият човек.

Билки с панта-сбор (50% рогова маса + 50% билки):

 1. Тонизиращ
 2. За отслабване
 3. Козметично подмладяващ
 4. Антистресов
 5. Общоукрепващ
 6. За укрепване на ставите
 7. Срещу разширени вени
 8. За почистване на съдовете
 9. При мигрена
 10. При простата

Цена за процедура във фитопаробъчва (15-20 мин.), изберете своята билка - 60 лв 

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
facebook_page_plugin